top of page
  • Skribentens bildJosefine

Food pharmacy
Det finns så många bra saker där ute att prata om och rekommendera, och en sådan som ligger mig extra varmt om hjärtat (så kanske jag kommer skriva om allt jag rekommenderar hehe) är Food Pharmacy.

Kanske känner ni igen namnet? Kanske så står en av deras fina böcker hemma hos dig eller så kanske du lyssnar på deras podd?

Om inte ska jag berätta vad Food Pharmacy är och varför jag tycker det Lina och Mia gör är inte bara otroligt bra utan också väldigt viktigt för att vi ska kunna leva våra bästa liv.

Det började med att både Lina och Mia blev föräldrar och när deras barn kom till världen insåg de helt plötsligt att de inte längre var odödliga. Då växte ett intresse fram om hur maten vi äter påverkar hur vi mår.

De startade sin blogg - Food Pharmacy - för att dela med sig av grunderna till sambandet mellan tarmfloran och vår hälsa och framförallt hur vi själva via maten vi äter kan påverka hur vi mår.

Nu har de precis släppt sin tredje bok och har även en podd där de varje vecka pratar om superintressanta saker kopplade till just detta. Lyssna på den här!

På deras blogg skriver de såhär: "Det här är en blogg om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera."


Det jag gillar extra mycket med Lina och Mia är att de väljer att fokusera på vad vi kan lägga till istället för det vi måste ta bort för att äta och må bättre. Jag tycker jag så ofta hör och läser om allt man absolut inte ska äta men inte så mycket om vad jag skulle må bra av att äta.

Precis som jag, tycker också våra hjärnor om Lina och Mias strategi för den är tydlig. Hjärnan uppfattar inte ordet inte (haha många inte där, men ni förstår vart jag vill komma) så när man pratar om allt man inte ska äta blir hjärnan förvirrad. Att istället vara tydlig och prata om det jag ska äta mer av och fokusera på det kommer i sin tur ändå göra att det finns mindre plats för det jag inte ska äta. Men det sker av sig självt och istället fokuserar jag bara på allt det supersmarriga och härliga jag får äta. Win win!

Det blir ju dessutom så mycket roligare!?


Mer och mer forskning publiceras kring just mat och hur maten vi äter påverkar oss och jag kan inte annat än tro på sambandet där emellan. Maten vi stoppar i oss är bränslet vi ger våran kropp för att den ska klara av allt det vi vill, så ju bättre bränsle vi ger den desto mer av det vi vill kommer vi kunna göra. Inte bara fysiskt utan även mentalt. För hjärnan är ett organ som ingår i vår fysiska kropp och som då också behöver bränsle för att leva. Ger vi hjärnan den bästa energin vi kan så kommer den i sin tur ha de bästa förutsättningarna för att må så bra som möjligt.

Mår vi inte bra fysiskt mår vi nog inte bra mentalt, och vice versa.


Så slink in på Food Pharmacys hemsida, läs en av (eller alla 😜) deras böcker och lyssna på deras podd för att hämta lite inspiration och tips så du kan börja må ännu ännu bättre! ♥️


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

De som känner mig vet att jag är lite smått förälskad i allt Kjell Enhager gör och säger - och det ligger något i varför jag är det. Egentligen vill jag inte ta ifrån dig det fantastiska tillfället då

WHY - Logotyp 02 - Svart.png
bottom of page